SYÖPÄÄ TORJUVA RUOKAVALIO


Ajanvaraus: puh. 0400-609941
Sylvi Silvennoinen-Kassinen, LKT
Lääkäri, immunologian (immuunipuolustuksen) dosentti, psykoterapeutti
Vastaanotto: Kurkelankuja 8 C 22, 90230 Oulu


Miksi peruna ei mätäne kasvuaikanaan maassa? Vastaus on, että perunan kuoressa on voimakkaita luonnon aineita (biomolekyylejä*), jotka pystyvät torjumaan maan mädättäjäbakteerit ja -sienet. Uusi tiede on löytänyt myös syöpää torjuvia biomolekyylejä. Ne edistävät terveyttä ja vahvistavat puolustuskykyä. Näitä aineita on tietyissä ruoka-aineissa. Niitä kannattaa siis sisällyttää runsaasti ravintoonsa varsinkin, jos on sairastunut syöpään.

Syöpää torjuva ruokavalio on tärkeä edistysaskel taistelussa syöpää vastaan. Sen biomolekyylien on todettu (enimmäkseen soluviljely- ja eläinkokeissa) omaavan seuraavia vaikutuksia:

  • aiheuttavat syöpäsolujen kuolemaa
  • estävät syöpäsolujen kasvua
  • pysäyttävät kasvaimen kehityksen estämällä kasvainta ravitsevia verisuonia muodostumasta
  • kiihdyttävät elimistön omia puolustusmekanismeja taistelussa kasvainta vastaan
  • vähentävät syöpää aiheuttavien aineiden (karsinogeenien) vaikutusta

Soluviljelmistä on myös näyttöä, että tietyt aineet tehostavat sädehoidon tehoa.

Jos useita syöpää torjuvia ruoka-aineita nautitaan samanaikaisesti, on niillä toisiaan vahvistava vaikutus (synergia). Syöpä on krooninen sairaus, jota vastaan on taisteltava kaikilla rintamilla. Kaikki lääketieteelliset hoidot (leikkaukset, solumyrkkyhoidot, sädehoidot ja lääkkeet) tulee ehdottomasti tehdä. Sen lisäksi syöpää vastaan voi taistella jatkuvasti joka päivä nauttimalla syöpää torjuvaa monipuolista ravintoa.

Anna toivoa itsellesi, lapsellesi ja rakkaallesi vaikeassa sairaudessa perehtymällä syöpää torjuvaan ravintoon. Hyödynnä tämän tieteenalan uusin tieto arjessasi. Tule tutustumaan hedelmiin, vihanneksiin ja yrtteihin, joilla on syöpää torjuvia ominaisuuksia.

Autan sinua siinä.


(*. Muutamia syöpää torjuvan ravinnon tärkeitä biomolekyylejä kemiallisilta nimiltään: kurkumiini, delfinidiini, ellagihappo, epigallokatekiini-3-gallaatti, genisteiini, lykopeeni, reservatroli, limoneemi, diallyylisulfidi, indoli-3-karbinoli ja sulforafaani)

Etusivulle - www.hoidot.com